Pronume Demonstrativ De Diferentiere - 0 review-uri 2933 descărcări. CELALANT CEALANTA In enuntul L-am chemat pe celalalt elev la tabla.


Pronumele Demonstrativ Pdf

Pronumele demonstrativ tine locul unui substantiv si indica totodata si apropierea sau departarea obiectuluipersoanei la care se refera.

Pronume demonstrativ de diferentiere. Forme și categorii gramaticale. Cel cu securea e un pădurar. Acesta aceasta acela aceea- nu trebuie confundate cu articolul hotărât- sunt utilizate pentru a evita repetarea unui substantiv comun sau propriu a unei propozitii sau frazeExemplu.

Pronumele demonstrative sunt de urmatoarele tipuri. Aceștia sunt prietenii celorlalți. Pronumele demonstrativ forma scurtă este urmat întotdeauna de.

Model de analiză pentru pronumele demonstrativ. Pronumele demonstrative disting opoziții. Der die das - se traduc prin.

Pronume demonstrative de identitate. Articolul demonstrativ însoțește un adjectiv sau numeral făcând legătura dintre aceste părți de vorbire și substantivul pe care-l determină. Asociază tipul de pronume demonstrativ corespunzător enunțurilor următoare.

Asociază întrebările de identificare a cazurilor și funcțiilor sintactice următoarelor propoziții. Ma ajutati cu exercitiul 2 de la pagina 103manual Huamnitas clasa a VII-a. Pronume demonstrativ de diferențiere de depărtare.

Uitati cum am rezolvatSper sa ma ajutatiNu stiu daca este corectCam ce ar trebui sa mai adaug. Testul conține itemi variați cu rol în evaluarea și consolidarea cunoștințelor despre formele și tipurile pronumelor demonstrative precum și modalitatea de diferențiere a acestora în funcție de categoria. Simple acesta aceasta și compuse cestălalt cestălaltă.

Alege din variantele următoare forma de genitiv-dativ numărul singular genul masculin a pronumelui demonstrativ de depărtare. Fata cea frumoasă elevii cei dintâi Cei doi elevi. Pronumele demonstrativ inlocuieste numele unui obiect aratand apropiereadepartarea identitatea si diferentierea acestuia fata de alt obiect.

Ei au rămas aceiași. That and Those in Romanian languageCurs limba romana pentru straini nivel. Primul text ceilalti- pronume demonstrativde diferentieregen masc.

Cu toate că pentru unii dintre noi este evidentă forma corectă pe unii s-ar putea să îi ajute un astfel de articol scris. Pronumele Das Pronomen Pronumele demonstrativ. Mai 6 2019 de Website Admin.

Se dă următorul text. Pronumele și adjectivul demonstrativ de diferențiere evocă o entitate diferită. Pronumele demonstrativ este subiecte.

Simple acela aceea și compuse celălalt cealaltă. PRONUMELE SI ADJECTIVUL DEMONSTRATIV. Pronume demonstrativ iar daca sta pe langa un substantiv cum ar fi ceilalti baieti este adjectiv pronominal demonstrativ.

Acesta este testul de limba și literatura română pentru clasa a VII-a corespunzător lecției video intitulate Pronumele demonstrativ. Da vorbim astăzi despre pronumele și adjectivul pronominal demonstrativ de diferențiere. Forma corectă a pronumelui demonstrativ este.

Celorlaltipronume demonstrativ de diferentiere functia sintactica de complenent indirect cazul dativ. Aceștia pronume demonstrativ de apropiere simplu forma literară genul masculin numărul plural cazul nominativ funcție sintactică de. Ceilaltipronume demonstrative de diferentiere subiect Acestiapronume demonstrative de apropieresubiect Celalaltadj pronominal demonstrative de diferentiere atribut adjectival.

Învăţământ gimnazial - Limba şi literatura română - Lecţii - Clasa a 7-a. Alina_harini Scoala Gimnaziala Tisa. Pronumele demonstrativ este pronumele care înlocuiește numele unui obiect și îl deosebește de alte obiecte de același fel arătând aproprierea depărtarea în spațiu sau timp sau identitatea obiectului cu sine însuși sau cu alt obiect.

Diferenta dintre pronumele si adjectivul demonstrativ este aceea ca pronumele tine locul substantivului la care se refera iar adjectivul apare alaturi de substantivul pe care il determina. Proiect pronumele personal posesiv si demonstrativ. Pronume demonstrative de apropiere.

Celălatlt cealaltă ceilalți celelalte. - Wie findest du die Anne. Celălalt sau celălant cealaltă sau.

A Atribut substantival prepozițional. Este cunoscut faptul că pentru a deveni adjectiv pronominal demonstrativ pronumele trebuie să fie așezat pe lângă un substantiv cu care să se acorde în gen număr și caz. Pronumele demonstrativ de diferentiere care exprima apropierea genul masculin feminin numarul singular plural singular plural na cestĂlalt ĂstĂlalt ceȘtilalȚi ĂȘtilalȚi ceastalaltĂ astalaltĂ cestelalte astelalte gd cestuilalt Ăstuilalt cestorlalȚi ĂstorlalȚi cesteilalte Ăsteilalte cestorlalte Ăstorlalte.

Prin pronumele demonstrativ compus celălalt cealaltă format din pronumele demonstrativ de depărtare și adjectivul pronominal nehotărât alt altă este arătată atât depărtarea obiectului cât și diferențierea de alt. 6 au spus Mulţumesc. Haideți dragii mei să vedem cum este corect.

Pronume demonstrative de depărtare. Pronumele demonstrative de departare IAcelaaceea si aceiaacelea in limba romana. ACESTA este un pronume demonstrativ de departare ACELASI este pronume demonstrativ de diferentiere Pronumele demonstrativ de diferentiere are formele.

Acestia-prondemde apropieregenul mascnrplcaz N fs.


Pronumele Recapitulare Worksheet


Pronumele Demonstrativ Si Adjectivul Pronominal Demonstrativ Pdf


Pin On English


Demonstrative Pronouns Pronoun Worksheets Demonstrative Pronouns Kindergarten Worksheets


Pin On Places To Visit


Pronume Demonstrativ Unterrichtsmaterialien


Personal Pronouns Personal Pronouns Personal Pronouns Worksheets Pronoun Worksheets


Pin By Anca Petruse On Romana Romanian Language Language Education


Pronumele Recapitulare Worksheet


Pronumele și Adjectivul Pronominal Demonstrativ Interactive Worksheet By Arama Gabriela Wizer Me


Pronumele Demonstrativ Si Adjectivul Pronominal Demonstrativ Pdf


Dobra Mihet Alina Lucrare Disertatie Finala Flip Ebook Pages 1 50 Anyflip Anyflip


Pin On English Learning And Grammar


Pin On Language


Related Posts